Sjukdomar

Svininfluensan har spridit sig världen över och Argentina är ett av världens värst drabbade länder. Vaccin är på gång och i Sverige finns det till folks förfogande någon gång i höst, sägs det. Man undrar hur det blir i Argentina? Några medier angående svininfluensan i Argentina:

SVTPlay
Sydsvenskan
UNT

Bara hoppas att hysterin har lagt sig någorlunda tills dess att vi åker.

Men, det finns andra sjukdomar att akta sig för. Pappa nämner att Denguefebern känns aningen värre. 32 000 smittade och inget vaccin i sikte tydligen. Läs mer om den här.

Så här skriver Sveriges ambassad i Buenos Aires när det gäller resenärer till landet: (http://www.swedenabroad.com/Page____16902.aspx)

"Även om kriminaliteten i Argentina i ett regionalt perspektiv fortfarande är under kontroll bör resenärer till Argentina se upp med ficktjuvar och rånare. Detta gäller särskilt i huvudstaden Buenos Aires. I provinserna Chaco, Salta, Catamarca och Jujuy råder risk för denguefeber. Sedan i februari 2008 uppmanar argentinska myndigheter resenärer till provinserna Misiones och Formosa att vaccinera sig mot gula febern. Resenärer bör vara särskilt vaksamma mot symptom på svininfluensa/virus A då flera personer har insjuknat på olika platser över hela landet. Argentinska myndigheter har vidtagit särskilda åtgärder i syfte att motarbeta spridningen av influensan. "

Kommentarer
Postat av: Anonym

Imorgon kommer veckans klipp!

2009-07-16 @ 21:30:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0