Lasse 50

Idag har jag följt med Anderssons på resa genom skåne. Pappa Lars fyllde 50 dagen till ära och familjen valde att packa ner smaskig paj och kyckling och bege sig ut för att utforska österlens magnifika natur.
Vårt första stopp gjordes i Vitemölla utanför Brösarp där vi slog oss ner utanför en av traktens alla backar. Föda intogs och kiss försvann från kroppen (iaf från annas!). Okej då, jag kissade också. Dessutom pippade två nyckelpigor, påpekar anna.
Sedan var det dags för bad och Borrby Strand, som var en kritvit superbred finstrand med hyfsat varmt vatten. Där tillbringade vi cirka två härliga timmar.
På hemvägen blev det paus i Simrishamn för att avnjuta glass och sillamacka (lars). För min del blev det två kulor med regnbåge och kiwi, medan anna mumsade i sig två kulor av jordgubbscheescake och någon vaniljglass med chokladsås. Glassen var god, men storleken var betydligt mindre än i Åhus.

Sådärja, då vet ni vad jag har sysslat med. För att styrka denna berättelse har jag lite bilder att dela med mig av (annas bilder).

 


Snart snart U2

Nu är det cirka tre dagar till jag ramlar in i dimman. Och nej, det är inte alkoholdimman som alla verkar prata om nuförtiden. Det är något mycket bättre än så, U2-dimman! På fredagskväll är bandet, jag, jonte och en jävla massa annat folk på Ullevi för att tillsammans skriva historia.

Läs mer om U2 i Expressen här.



With Or Without är, tillsammans med Where The Streets Have No Name, låten jag mest ser fram emot på Ullevi

Dagarna 2.0

Usch vad mitt förra inlägg innehöll mycket fel.

Elfsborg mötte djurgården, alltså kan inte bägge lagen förlora, som jag påstod senast. IFK Göteborg skulle det naturligtvis stått istället för djurgården. Och japp, IFK gbg förlorade, men elfsborg vände underläge 0-1 till 2-1 sista tio mot just djurgården.

Bioaktuella "Sommaren med Göran" har premiär först den 31 juli, vilket ju betyder att jag och anna inte kan se den idag. Förmodligen blir det istället "Brüno" vi går på.

Dagarna

I förrgår var jag på stranden, har jag för mig. Det var ganska kallt i vattnet, men jag och anna tog ett dopp i alla fall!

Igår fyllde min älskling anna 19 år! Det firade vi med att gå ut och äta på grekiska classic. Souvlaki-grillspett blev det för min del medan anna åt kycklingspett. Kanongott!

Idag har varit på åhus beach i princip hela dagen. Jag och mamma fastnade i nestea beachvolleytour som för första gången var på plats i åhus. Det var trevlig stämning och OS-meriterade volley-paret Berg/Dahl var på plats (vann också herrturneringen). För övrigt så är min panna bränd.

HIF går mot seger och både djurgården och elfsborg ser ut att förlora! Underbart.

Ikväll blir de Lost-kväll i knislinge med anna, som slutar jobbar 20.30.

Imorgon har jag inget speciellt planerat. Kanske bio med Anna på kvällen. "Sommaren med Göran". Någon som sett den?

Dollarn

Förresten så är dollarn väldigt låg för tillfället, den ligger för närvarande i 7.47. Eftersom den Argentinska peson följer dollarn så påverkas även den i hur dollarn rör sig. Kanske borde man växla in sina pengar nu för att få ut så mycket som möjligt. Men tänk om dollarn sjunker ännu mer? Hm, svårt beslut det där.

Dollarn följer du enkelt här.

Dagarna som gått

Då var tre jobbkvällar åt Kristianstadsbladet över. Gärdscupen i Everöd har bevakats och rapporter har skrivits därifrån. För att läsa vad jag skrivit går ni in på Kristianstadsbladet och söker efter Hjalmar Tell. Eller läser ni pappersbilagan förstås. Imorgon kommer den sista artikeln om Gärdscupen från min penna.

Varit en del på stan på sistone och köpt några nya grejor. Bland annat ett par nya adidas-skor för mitt skobidrag på TEAM Sportia, och en Fred Perry-skjorta på MQ-rean.

 


Äpplen och annat

När jag och mamma flyttade in i lägenheten i september förra året lade man direkt märke till det feta äppelträdet som prydde tomten. Då blev man riktigt glad och drömmarna om färsk äppelpaj tog fart. Och visst, jag kommer inte bli besviken. Även i år kryllar trädet av fina äpplen som om några veckor kommer vara redo att sätta tänderna i. När vi bodde i hus hade vi faktiskt ett äppelträd också. Det gav cirka tre äppel på femton år.

Hur ser det ut i Argentina då? Just äpplen vetifan, men det finns ju en hel del andra intressanta frukter och annat som odlas.

Enligt Argentina.nu är deras viktigaste jordbruksprodukter:

Viktigaste jordbruksprodukter: solrosfrön, citroner, sojabönor, grapefrukter, majs, tobak, jordnötter, te, vete och nötkreatur.


Droger eller U2?

"You don't have to do drugs, you just go to a U2-konsert"

Så sade ett U2-fan efter deras konsert i Berlin den 18 juli. Detta låter ju kanon, eftersom droger aldrig varit ett alternativ för mig. Nu finns alltså ett alternativ för de som, precis som mig, inte ser droger som något användbart. U2!!!


U2 - Magnificent

Smarta svenska tjejer

Var ligger Malmö och Kristianstad egentligen? Ligger det i Småland, Blekinge eller kanske rentav i Skåne? Några tjejer i den yngre tonåren försöker reda ut detta jätteproblem. Se själva


Lugnande

Idag kommer Aftonbladet med en lugnande nyhet om svininfluensan.

"Vågar du åka på semester i dessa svininfluensatider?

Här kommer ett lugnande besked:

- Tveka inte. Det är bara att åka, säger smittskydsläkaren Bengt Normann. "

Till och med lite humor bjöd läkaren Bengt Norrmann på:

"Något bra tips när man reser?

- Kanske att man inte ska låta folk hosta en i ansiktet."


Läs Aftonbladets artikel här

Veckans Klipp



Erik fortsätter att leverera youtubeklipp i toppklass. Den här veckan får vi följa med på nöjesfält och ser hur det kan gå om man ätit några chokladkakor för mycket. Som vanligt slutar allt lyckligt till slut.

Klicka HQ för högre kvalitet.


Janne Loffe Röv

Du ska aldrig döma hunden efter håren, lyder ett klassiskt ordspråk. Och nej, jag ska väl inte snacka alltför mycket skit om Janne "Loffe" Carlsson (känner ju inte karln direkt), men efter jag hört hur han behandlat min flickvän blev jag rentav förbannad.

Det var på tisdagen som Janne "Loffe" Carlsson kom in på Annas jobb, Carlssons Taverna, för att få sig en bit mat. Och det är inget fel med det, alla måste ju äta. Men att gnälla och tro att man kan gå före i kön, det gör ju inte varje person.

Hur man kan storma in och vara så, ursäkta språket, jävla otrevlig mot en alldeles oskyldig tjej, som faktiskt bara gör sitt jobb. Bland annat anklagade han Anna för att ha alzheimers, och nej, det var inte med glimten i ögat. Har aldrig sett honom som någon speciell person tidigare eller beundrat honom, men nu sjönk han något otroligt i mina ögon.

Anna: "Han var inne och åt på jobbet i tisdags, med sig hade han sina snofsiga vänner, antagligen. "Loffe" var sjukt otrevlig och sa saker som inte är helt okej att säga alltså. Just vad han sa är inte relevant, men det var otrevliga saker vill jag lova."


Läs Annas blogg, klicka här

Imorgon är det återigen dags för Erik att gästa bloggen med sitt Veckans klipp, håll utik!

Sjukdomar

Svininfluensan har spridit sig världen över och Argentina är ett av världens värst drabbade länder. Vaccin är på gång och i Sverige finns det till folks förfogande någon gång i höst, sägs det. Man undrar hur det blir i Argentina? Några medier angående svininfluensan i Argentina:

SVTPlay
Sydsvenskan
UNT

Bara hoppas att hysterin har lagt sig någorlunda tills dess att vi åker.

Men, det finns andra sjukdomar att akta sig för. Pappa nämner att Denguefebern känns aningen värre. 32 000 smittade och inget vaccin i sikte tydligen. Läs mer om den här.

Så här skriver Sveriges ambassad i Buenos Aires när det gäller resenärer till landet: (http://www.swedenabroad.com/Page____16902.aspx)

"Även om kriminaliteten i Argentina i ett regionalt perspektiv fortfarande är under kontroll bör resenärer till Argentina se upp med ficktjuvar och rånare. Detta gäller särskilt i huvudstaden Buenos Aires. I provinserna Chaco, Salta, Catamarca och Jujuy råder risk för denguefeber. Sedan i februari 2008 uppmanar argentinska myndigheter resenärer till provinserna Misiones och Formosa att vaccinera sig mot gula febern. Resenärer bör vara särskilt vaksamma mot symptom på svininfluensa/virus A då flera personer har insjuknat på olika platser över hela landet. Argentinska myndigheter har vidtagit särskilda åtgärder i syfte att motarbeta spridningen av influensan. "

Lite läsning och annat

Så blev det med det strandenvädret. Planeringen var ju att åka till beachen i Åhus, men icke, vädergudarna ville tydligen annat.

Var på stan igår och letade faktiskt efter lite intressanta böcker att läsa (om vädet fortsätter suga). Hittade några jag ville ha, men det var väldigt dyra. Gick istället in på CDON idag och hittade samma böcker där, betydligt billigare. Beställde:

Den döende dandyn, av Mari Jungstedt
Den du inte ser, av Mari Jungstedt
Min far hade en dröm, av Barack Obama

99 kr för de tre pocketböckerna

Dessutom beställde jag filmen "U2 My Friend" för 34 kr. Läs om den här

Har läste flera böcker av Ljungstedt och gillar de grovt. Alltid förbaskat spännande och trevlig läsning. När det gäller Obama-boken var det framförallt mamma som var mest sugen, men jag kan också tänka mig att läsa den. Det roliga med den är att Barack Obama skrev boken långt innan han blev president.


Klocka

Har aldrig varit en klockfantast, utan snarare hatat att ha en jobbig jävla klocka på armen. Mest ivägen och onödig, man kollar ju hur mycket klockan är på sin mobil istället. Men, efter att, med annas hjälp, ha sett en snygg klocka för 200:- på Ur&Penn i STHLM för någon vecka sedan, kunde jag inte låta bli. Så nu håller jag på att vänja mig vid att bära klocka, det känns ju ganska vuxet trots allt.


Liquido - Narcotic

För ett par månader sedan satt jag och zappade på VH1 som spelade massa 90-talslåtar. Kände direkt igen en låt som jag minns mycket väl från barndomen.

Narcotic av Liquido blev mycket populär då den släpptes i slutet på 90-talet, och det skulle förvåna mig om de flesta som är födda 90 eller i början på 90-talet inte känner igen låten.



Stannar, stannar inte

Det är frågan när det gäller David Villa och Valencia. Villa har tidigare varit "klar" för Real Madrid, men som så många gånger tidigare var tidningarna världen över för snabba med ett skrika ut en övergång. Sedan värvade Real både Ronaldo, Benzema och Kaka, varvid David Villa glömdes bort. Nu är han tydligen aktuell för Barcelona istället.

Jag tycker: Kan man få 50 miljoner euro för Villa och han vill lämna bör man inte hindra hans utveckling. Det är bara att inse att Valencia inte har de resurser som krävs för att mäta sig med Barcelona och Real Madrid. Vill David lämna är det enda riktiga alternativet att sälja honom. Som Valencia-fan tar det emot att säga det, men David Villa är för bra för att spela i Valencia och utanför Champions League.


Lika som far

Nu har min resekamrat, tillika fader Per-Erik, återigen dykt upp på en lokal "Lika-som-bär"-hemsida.


Bilden är hämtad från http://looklikeberry.blogspot.com/

Pappas Argentinablogg hittar du här

Tennis

Det är inte bara tango argentinarna är duktiga på, utan även tennis. Sitter och kollar på Swedish Open i Båstad där 21-årige Tim Göransson från Malmö tar emot Guillermo Cañas från Buenos Aires. Den sistnämnde har börjat bäst och leder med 2-1 efter tre gem, det vill säga många poäng kvar att spela om.

Är själv ingen tennisfantast, men i början på 2000-talet var jag och Samme flitiga när det gäller tennis. Vi tränade tennis en till två gånger i veckan i cirka ett år, sedan tröttnade vi och slutade. Därefter har det i princip blivit noll tennisspelande för i alla fall min del.

Bilder

Tosselilla med min babe var kanon, japp. Här kommer några bilder från vår vistelse. Bilderna är tagna med den eminente fotografen Anna Anderssons kamera


Anna innan Tosselilla


Jag med packning och matsäck


Anna med sin favoritleksak på Tosselilla - badringen!


Jag testar repet på de "stora" hoppkuddarna


Anna forsar fram på sin badring


Anna håller igång grillen med sin grillkunnighet


Puss på dig älskling! - sex månader!

Tosselilla

Dagen med Anna på Tosselilla har varit kanon. Mer om den resan och framförallt en kavalkad av bilder kommer att dyka upp under söndagen.

Ikväll blir det uteliv på Kristianstads gator. Sista dagen på Kristianstadsdagarna, då får man fan passa på att njuta av allt vad staden har att erbjuda (hm?).


Veckans klipp

I fortsättning kommer min käre vän Erik att bidra med ett youtubeklipp varje vecka. Han är expert på att hitta roliga filmer på sin favoritsida som han gärna delar med sig av. Tack säger vi till Erik, som väljer att starta denna framtida tradition med ett otroligt kul klipp. Se själva!



Argentinaklocka

Nu är har jag lagt upp en Argentinaklocka i menyn som ni ser här till höger. Så nu är det enkelt att hålla koll på hur mycket klockan är i Buenos Aires. 

U2 Argentina

U2 gjorde två spelningar i Buenos Aires den 1 & 2 mars 2006. Det vill säga cirka ett halvår efter konserten på Ullevi 2005. Fortsätter de med samma koncept denna turnén så kommer de att spela i Sydamerika till våren, alltså när jag är där. Om så blir fallet kommer jag naturligtvis göra allt för att få biljetter, det hade varit häftigt.



Snöpatrullen

Har nog inte riktigt insett hur mycket jag kommer sakna min älskling anna när jag är i Argentina. Men nu börjar det gå upp för mig på allvar hur länge vi egentligen kommer vara ifrån varandra. Det är när man inte träffas och umgås man inser hur mycket man tycker om en person. Snow Patrol lindrar ju inte direkt min Anna-längtan just nu, snarare förvärrar allt med sina otroligt sköna och stämningsfulla låtar.

Snäll som en delfin är hon, och förhoppningsvis kommer hon ner och hälsar på mig i december. Det lutar i alla fall åt det, och det vore helt underbart.

Anna och jag i hufvudstaden.
Jag och Anna i hufvudstaden



Snow Patrol är för övrigt förband till U2 på Ullevi den 31 juli. Kunde inte vart ett bättre förband!



Ikväll blir det Tomas Ledin, baguetter, chips och öl med morsan i Tivoliparken!

San Telmo

San Telmo heter området där jag och pappa har bokat lägenhet för de tre första månaderna. Bilder på lägenheten kommer att läggas upp senare efterhand.

Wikipedia skriver: "San Telmo är en stadsdel i Buenos Aires med 18 575 invånare (2001). San Telmo är en av Buenos Aires äldsta och mest central stadsdelar. Området har till stora delar bevarat sin koloniala bebyggelse och stenlagda gator. Torget Plaza Dorrego är centrument för antikhandlare och under helgerna förvandlas området kring torget till en öppen marknadsplats. Stadsdelen är populär bland konstnärer och musiker och ett centrum för tangomusiken."

Stadsdelen har även ett eget fotbollslag, som lirar i Argentinska tredjeligan. Förmodligen kommer jag besöka deras arena, som rymmer 9 000, några gånger.

Karta över Buenos Aires
Karta över Buenos Aires där San Telmo är märkt

Tusselilla

Sitter hemma hos babe och filosoferar nu. Hon är på toa, men verkar redan vara klar. Helt otroligt vad tjejer är snabba när det gäller toalettbesök. Själv tar jag minst en kvart på mig, och har jag inget att läsa så klättrar jag nästan på väggarna.

Alla hyllar Michael Jackson i dessa tider. Just därför väljer jag att inte göra det.

På lördag, min och annas sex-månaders-dag (!), blir det Tusselilla, som alla säger i Knislinge, med anna. Det blir skoj som fan. Vi tänkte drömma oss tillbaka till barndomens glada tider, och vad passar då bättre än ett besök på Tosselilla?

Jag och Anna i hufvudstaden

Swedbank för hela slanten

Swedbank står i fokus för min dag idag.

Idag funkade återigen mitt Maestro-kort, dock på andra försöket i uttagsautomaten. Har beställt ett nytt som kommer i dagarna. Lika bra det, eftersom mitt nuvarande är så opålitligt.

Om någon timme kommer Erik, hans pappa Bosse och deras Kalmarvän Olle och hämtar mig. Swedbank Stadion är målet för resan och matchen som visas är Malmö - Kalmar FF. Dagen till ära kommer jag bära röda kläder, eftersom mina sympatier idag ligger hos Kalmar. Normalt är jag ju HIF:are (Helsingborg), men när lag möter mff får man se till att hålla på dom.

Erik på Nyårsafton
Erik på nyårsafton 2008-2009

Det åskar i BA

Idag är det 15 grader och åska i Buenos Aires, medan det är 23 grader och sol i Kristianstad. Har det helt enkelt blivit varmare i Sverige än Argentina nuförtiden? Kanske jordklotet som vänt sig fullständigt?
Nej, svaret ligger i att det just nu är vinter i Argentina. Till hösten när vi åker har våren börjat gro och temperaturen kommer ligga åtskilligt mycket högre än i Sverige. Hoppas jag i alla fall.

Wimbledon

It's a Beautiful Day. sjunger U2, men jag kan inte riktigt hålla med dom, i alla fall inte om man ser till vädret. Regnet öser nämligen ner, men just nu är det skitsamma.
Däremot var mina och Jörgen Fasths (Lös) korvar som vi sålde idag på EKO helt underbara. Grillkolen glödde och var hetare än Federers förstaserve.

Roger Federer, ja. Slog på TVn precis och det är i slutskedet av Wimbledonfinalen där Federer kan bli historisk, om jag inte minns fel. Är fullständigt övertygad om att man, när man om 50 år pratar sport med barnbarnen, nämner Roger Federer som en av vår tids största idrottsmän.

Gårdagen spenderades utanför Ystad med släkt. Det var trevligt som vanligt. Cirka 22 grader i vattnet var inte helt fel heller.

Ikväll blir det till att hämta älsklingen vid hennes jobb, Carlssons Taverna, och sedan köra till knislinge och spendera natten där. Wie.

Roger Federer
Roger Federer - En aktiv legend

Kristianstadsdagarna

Vad betyder egentligen Kristianstadsdagarna nuförtiden? När man var liten var det tjo, tjim och karuseller hit och dit och blabla. Det var så jävla stort.

Nu när man är vuxen blir det mest till att sitta i öltältet, men å andra sidan, det är kanske inte fy skam det heller. Nåja, vi ses på stan i alla fall.

Tredje dagen i rad jag jobbar nere på beachsoccern för bladet. Blir lite småskriverier varje dag som ni kan ta del av i Kristianstadsbladet eller på webben.

Har också hunnit med att rasta "Masse" idag. Samme och hans familjs basset-hound som är snäll som ett bi fick jag idag äran att gå en runda med. Snäll som han är så bajsade han i busken, så jag slapp plocka upp skiten. Tack Masse.

Masse på promenad
Masse in action

U2

Kan inte undgå att skriva om mina idoler (jag vet, det låter töntigt). Grabbarna i U2 hade nämligen turnépremiär i tisdags på Camp Nou i Barcelona, och det blev tydligen en jättesuccé. Samtliga kvällstidningar gav konserten toppbetyg!

Till Ullevi kommer U2 den 31/7 och jag är på plats! Det kommer förmodligen bli min största musikupplevelse för alltid. Överhuvudtaget är Oasis i princip det enda stora band jag sett tidigare. Det var i november 2009 i Köpenhamn, och det var grymt skoj.

Oasis är jävligt bra, men de är inte i närheten av U2.

http://www.youtube.com/watch?v=zMSXaONRguw

U2


RSS 2.0