Dag 81

Efter en resa på bussen som tog längre tid än flygresan London-Buenos Aires var vi slutligen framme i Puerto Madryn. Vi kom dit tidigt på morgonen och möttes av snålblåst och en kyla som var långt ifrån Buenos Aires fina sommarväder. Jag slet upp min jacka ur väskan (nedtryckt i botten) och drog huvan över huvudet.

Hostel Maranata blev vårt hem i Puerto Madryn, där vi tillbringade två nätter. Ett sprillans nytt hostel med fullständigt värdelösa lås. Som på så många andra ställen måste man tråckla med nyckeln ett antal gånger innan man lyckas ens få in nyckeln i hålet. Annars var det kanon. Mysiga rum, trevlig personal och en relativt okej frukost.

Dag två i PM gav vi oss ut på en guidad safaritur som skulle visa sig bli otroligt spännande. Med sin "spanglish" guidade Diana oss igenom ett gigantiskt område med, ja, mest barmark faktiskt. Ibland dök det dock upp spännande djur, något pappa skriver mer detaljerat om i sin blogg



Första riktiga stoppet gjordes vid lunchtid och det var dags för, just det, lunch. Men inte bara. Förutom kött och chorizos skulle pausen också bjuda på sjölelefanter. Inte på tallriken naturligtvis, utan vid stranden låg en förbannat massa sjölelefanter. Djuren var egentligen inte så mycket att se, men det var en fantastisk utsikt och vy över stranden vi fick uppelva.

Alberto greppade åter tag i ratten och satte foten på gaspedalen. I alla fall i några minuter, för nästa stopp var bara kort därefter, då vi kommit fram till pingvinernas tillhåll. Här fick vi tillfälle att stifta bekantskap med pingviner, i varje fall en pingvin. Det var inte riktigt lika exotiskt som jag föreställt mig, men är man uppväxt med Pingu i lera är det kul att få en verklighetsbild av hur en pingvin ser ut.


 

Turens stora höjdpunkt var "whale watching". Det var dags att på nära håll få möjligheten att se valar. Tillsammans med 30-40 andra valsugna människor åkte vi ut på havet för att få åtminstone få en skymt av en val. Men det blev betydligt mer än så. Efter en relativt lugn start kom valarna och hälsade på. Under båten, bredvid och omkring simmade och hoppade valar. Riktigt häftigt och en mäktig upplevelse. Dessvärre är jag ingen mästerfotograf och mina bilder på de fula (ja, närbilderna visar deras fula drag) djuren är mediokra.

Mer bilder kommer i ett senare inlägg







Kommentarer
Postat av: Anja

Har du bajs på näsan?

2009-11-20 @ 22:17:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0