Dag 85

I lördags var jag och pappa, tillsammans med en rad andra svenskar (Läs Bromans blogg här), och kollade på fotbollsderbyt Huracán-San Lorenzo. Matchen i sig hade inget större underhållningsvärde, däremot hettade det till rejält innan avspark. San Lorenzo-supportrar angrep de stackars poliser som stod placerade på bortasektionen. Efter rejäla batongingrepp, slagsmål och tårgas fick snutarna till sist kapitulera och förflytta sig från San Lorenzos del av läktaren. Efter den här incidenten kom matchen sedan igång, cirka halvtimmen försenad. I övrigt var inramningen fantastisk och hemmasupportrarna sjöng halsen av sig, nederlaget till trots.

San Lorenzo tog en relativt bekväm 2-0-seger. Man behövde inte förta sig nämnvärt mot ett ack så uddlöst hemmalaget. Huracán förmådde inte att skapa någon riktigt het målchans på hela matchen. Framförallt inte efter att lagets ena mittback snackat (?) sig till sitt andra gula kort i början på den andra halvleken. Trots landslagsspelarens Mario Bolattis trygga defensiva mittfältsspel blev det alltså förlust, och laget är fortfarande nästsist i tabellen.

Noterbart är att Boca ligger på en niondeplats och River på en fjortonde. Toppar ligan gör istället uppstickarna Banfield, tätt skuggade av Newell´s Old Boys.



  
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0