Dag 38.1

Pappa är tillbaka i lägenheten efter sin spännande resa i de norra delarna av Argentina. Han delar med sig av berättelser om svenska käringar, mate-specialisten Hjalmar och indianfolket som han träfffat. Bland annat.
Så nu är det alltså slut på det goda livet här i Buenos Aires när Fader Per har återvänt. Gamla chipspåsar ska slängas, kalsonger ska tvättas och blommor ska vattnas.
Men det finns fördelar också förstås. Färskt bröd på morgonen till exempel. Och kaffe naturligtvis. Jag har inte druckit "hembryggt" kaffe sedan P åkte härifrån, så det känns kanon att sörpla i sig så här på förmiddagen.

Precis som öl är kaffe något man lärt sig dricka med åren. Jag minns första koppen för några år sedan, och jag kom ihåg hur jag i Portugal på semestern 2006 satt och tvingade i mig kaffe. Sedan dess har jag inte tvivlat på smaken.

Nu är det något annat som jag istället bör försöka lära mig, i alla fall om man inte vill bli kallad chicken, nämligen spritdrycken Fernet som "alla" tycks dricka här nere. Fernet-Cola är obligatoriskt en utekväll här.
Wikipedia skriver: "Fernet är en sprit under kategorin "bitter" med ett ursprung från Milano, Italien. Fernet är mest känt för dess goda matsmältande och mytomspunna medicinska egenskaper. En fernet innehåller en mängd olika örter och kryddor."
Första gångerna ska det smaka äckligt, för att sedan blir förbannat gott, lovar de argentinska fotbollsgrabbarna. Jag vet inte riktigt om jag ska tro på det, men vi får väl se om någon månad, kanske är det en favorit då.




Kommentarer
Postat av: Linnea

Mate-specialisten? Jag blir avis, I love club mate! Får man testa mate när man kommer över?

2009-10-07 @ 21:22:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0