Dag 41

Lördagkväll i Buenos Aires. Och vilken kväll sedan.
Argentina tog emot Perú i VM-kvalet och seger var ett måste för hemmalaget. Efter en första halvlek, där Argentina dominerat men saknat spets, tog man ledningen tidigt i den andra genom Higuain. Allt var frid och fröjd.
Sedan kom regnet. Både i tv-rutan och utanför puben fullständigt vräkte regnet ner. Stolar blåste iväg och feta pölar lade sig på gatorna.
På övertid kom nästa smäll. Perú kvitterade på sin första riktiga målchans och hoppet om VM kändes nu oändligt långt borta.
Men Martin Palermo, hjälten jag skrivit en del om tidigare, ville annat och när det återstod ett fåtal sekunder av matchen var det just han som fixade segern till Argentina. Med en enkel bredsida såg han till att världens kanske största fotbollsnation nu ser ut att ha en VM-biljett inom räckhåll.

Sämre gick det för Sverige. 0-1 mot Danmark och noterbart är att Sverige inte gjort ett enda mål mot varken Danmark eller Portugal, på fyra matcher. Klarar man inte av det hör man inte hemma i ett VM-slutspel. Tråkigt, men sant.

Vem tar över efter L.L då? Jag har faktiskt ingen bra kandidat, däremot finns det flera spelare man velat se i blågult. Kanske kan detta vara en elva till EM 2012:

A Isaksson
M Lustig (Rosenborg), D Majstorovic (Aten), O Mellberg (?) (Olympiakos), B Safari (Basel)
R Elm (Alkmaar), Kim Källström (Lyon), A Svensson (Elfsborg)/Viktor Elm (Heerenveen), S Larsson (Birmingham)/E Bajrami (Elfsborg)
Z Ibrahimovic (Barcelona), M Berg (Hamburg)/O Toivonen (PSV)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0