Dag 27

Quilmes är Buenos Aires förmodligen vanligaste öl. Säger man bara "una cerveza, por favor" när man beställer är det allt som oftast just Quilmes som plockas fram.
Men Quilmes är naturligtvis inte bara en öl, utan också en förort till B.A några mil utanför storstaden. I Quilmes befann sig jag och fader Per idag då vårat Boca gästade reagerande ligamästarna Estudiantes.
Biljetterna var slut när vi anlände till öla-byn, men med hjälp av en lokal fixare kom vi ändå in på arenan - utan biljett! Dock cirka 350 kr fattigare, men det fick vi snällt acceptera.
Som tur var hade vi skippat våra Boca-tröjor också, och pappas strumpor och mitt armband åkte snabbt ner längst ner i väskan. Vi satt ju hos Estudiantes-fansen!

Hemmalaget var det klart bättre laget för övrigt, och vann rättvist med 2-1. Martin Palermos läckra, och oväntade, volleykanon till 1-1 var en klen tröst. Boca ligger nu på en katastrofal 13:e-plats efter sex spelade omgångar.


Foto: Per Erik Tell

Estudiantes-fansen var många och hördes mycket, men både jag och fader Per tycker att Bocas fans verkar mera sympatiska och dansvänliga.

Kommentarer
Postat av: Fader P

Men när man beställer en cerveza i Quilmes - ja, då får man en Stella Artois!!!!

2009-09-27 @ 04:51:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0